dijous, 7 de març del 2019

Perquè hi haurà un dia que no podrem més...

... i llavors ho podrem tot (Vicent Andrés Estellés)

Això ens passarà a les dones, que ho podrem tot, que res ens aturarà i que eradicarem el masclisme del món. La millor arma per a aconseguir-ho és i serà la nostra veu, les paraules pronunciades com cal i quan cal. Que mai més ens tornen a callar, com tantes vegades ho han fet a la llarga de la història.
No fa tant de temps, el règim franquista va voler convertir-nos en filles obedients, esposes submises, mares sacrificades, guardianes d'una moral rància... ens van voler anul·lar socialment i políticament. Molt poques van rebel·lar-se i aquelles que ho feien ho pagaven car.
En la meua novel·la, Fills de la Fam, les dones prenen un protagonisme especial. Des de Teresa, una supervivent que s'adapta a les situacions més dures, fins a Maria Rosa, que es nega a ser la nóvia rebutjada. Des de Raquel, que exerceix de remeiera, comare i metgessa, fins a Cinta, la mestra que s'enfronta als seus pares per tal d'estudiar i treballar. I més encara. No puc deixar de banda Tereseta, una jove que manté els ideals d'un pare derrotat, ni tan sols Lupe, a pesar de ser la senyoreta.
Un pomell de dones qui li donen força al llibre. 
 Fills de la Fam és la meua aportació literària en la lluita a favor de la igualtat. En este llarg camí...visca el feminisme, visca la llibertat i amunt el punys!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Col·laboradors