dijous, 14 de març del 2024

Veus poderoses

Quantes tertúlies, taules redones  i xarrades s'hauran organitzat i s'organitzaran a març sobre les dones i la literatura?

D'una banda, està bé abordar el tema amb naturalitat i amb voluntat reivindicativa. Les dones vam entrar en el món de la literatura tard i d'amagat. Ara podem podem parlar-ho lliurement davant del públic, aportar dades i xifres, opinar, discutir, etc.

D'altra banda, si continuem celebrant aquestes xarrades any rere any és per una raó òbvia: encara no hem assolit la igualtat respecte dels homes.

Portem un retard que tardarem a superar, segles de repressió i negació.  El problema no se solucionarà fàcilment. Per tant, ens agrade o no, el tema de les dones i la literatura estarà viu uns quants anys més.

Enguany he participat en una tertúlia el dia 8 de març amb Elia Saneleuterio, Isabel Canet i Lui Palomares. Ja imagineu de què hem dialogat. El lloc ha sigut el monestir de la Valldigna. El lema: VEUS PODEROSES.

Ha sigut una ocasió magnífica en un entorn privilegiat per a fer palesa la necessitat de continuar lluitant. Per la igualtat d'oportunitats en la literatura i en tots els àmbits. Pel poder de la veu de les dones.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Col·laboradors