diumenge, 16 de juliol del 2017

Autors i autores de La Valldigna a Benifairó

Feia calor a Benifairó de la Valldigna. Eren les huit de la vesprada i encara hi havia sol. Però a la plaça s'estava bé. Unes cinquanta cadires, una parada de llibres a càrrec de l'editorial Bullent i la taula dels tertulians amb un micro.
Ambient acollidor, somriures de complicitat, mirades curioses... Què contaran de nou aquests autors i autores? , es preguntava el públic.
Res i molt. Isabel Canet, Sico Fons, Pep Bataller i jo som sobretot escriptors. Escrivim millor que parlem. Però de vegades cal contar als lectors i a les lectores què sentim quan escrivim, com ens ve la inspiració, perquè escrivim...
I cadascú va contar la seua.
Sico Fons és un autor molt prolífic de Tavernes. A més, és apicultor, corrector de textos, articulista... un home polifacètic que venç la seua timidesa amb cada obra que escriu. Per cert, la seua darrera novel.la conté sexe, droga, rock & roll i molta qualitat.
Isabel Canet, de Simat, és historiadora i autora de contes i novel.les amb una acció trepidant. A més, col.labora amb diverses institucions i publicacions. Diu que ella escriu per necessitat i que, a pesar de viure a Gandia, se sent unida a la Valldigna. I eixe amor a la terra es reflexa a les seues obres.
Pep Bataller és un poeta de Benifairó que ha publicat en castellà i en valencià. Lletraferit i amant de les tradicions orals, encara conserva per escrit les històries que li contaven de menut.
De mi, què puc dir? És millor que em definiu vosaltres. Vaig contar al públic que sóc una escriptora compulsiva, que em sobra imaginació i em falten hores i que escric en valencià perquè sóc una rebel.
L'alcalde de Benifairó va ser un amfitrió magnífic. Gràcies per la teua amabilitat i eficiència.
Gran jornada literària, la de plaça de Benifairó el dia 13 de juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Col·laboradors